De boeken

De boekenserie Toen & Hier wordt in september 2018 gelanceerd met drie boeken. Alle makers zijn talenten uit Eindhoven.

Het Klokgebouw
Auteur Suzanne WoudaAuteur Suzanne Wouda schrijft een bijzonder verhaal over het Klokgebouw. Het genre historische fictie is haar niet vreemd. Haar boek Roeien naar de Volewijck (2016) is deel van de serie historische romans van uitgeverij Ambo | Anthos. In deze serie horen ook de boeken van Simone van der Vlugt, Femke Roobol en Tanya Commandeur. Haar laatste kinderboek Sabel (2017) gaat over een jongetje in Kamp Vught tijdens de tweede wereldoorlog.

Het boek wordt geïllustreerd door Rik Stabel. Een echte Eindhovenaar die zich specialiseert in kleurrijke prents van de gebouwen van Eindhoven.

Het Parktheater
Linda_AmendtLinda Amendt schrijft een spannend verhaal dat zich afspeelt in het Parktheater. Zij werd genomineerd voor de Eindhovense schrijfprijs met haar verhaal over de struikelstenen in Eindhoven. Eerder schreef ze het historische kinderboek Weg uit kamp Vught en het prentenboek Pippa zoekt een papa.

Het laatstgenoemde boek was een samenwerking met gerenommeerd illustrator Jan Lieffering en voor het boek over het Parktheater werken deze weer samen. Jan werkt aan kinder- en schoolboeken in het binnen- en buitenland.


Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Bianca MastenbroekHet verhaal over de TU/e wordt geschreven door auteur Ir. Bianca Mastenbroek. Met haar werk in het genre fantasy en historische fictie heeft ze een eigen fanbase opgebouwd. Ze is een alumni van de TU/e en kent het terrein en de gebouwen goed. Haar laatste roman Hendrik (2017) is opgepikt door een Amerikaanse literair agent.

Het boek over de TU/e wordt geïllustreerd door Kerstin Zabransky. Vier van haar prentenboeken zijn uitgegeven door Clavis en vertaald naar o.a. het Chinees en Italiaans. Daarnaast is Kerstin illustrator voor Eindhovens Dagblad en Flow Magazine.