De boeken

De eerste drie boeken uit de serie Toen & Hier wordt zijn nu verkrijgbaar. Alle makers zijn talenten uit Eindhoven. In oktober 2019 komen er twee nieuwe boeken uit!

Klokgebouw
Twee over half één

Eindhoven, 1942

Het is oorlog en niks is meer zoals het was in Nards leven. Alleen hij en zijn vader wonen nog in het huis dat uitkijkt op de fabriek met de klok. Nard gaat, zonder dat zijn vader het weet, in die fabriek werken. Hij wil geld verdienen voor een treinkaartje om zijn moeder te bezoeken.
Ondertussen krijgt Engelse gevechtspiloot John een belangrijke opdracht. Hij moet de radiofabrieken van Philips in Eindhoven bombarderen en het de Duitse bezetters moeilijk maken.

Nard en John zullen elkaar nooit ontmoeten, maar op 6 december 1942 raken hun levens op een bijzondere manier met elkaar verbonden.

Auteur Suzanne WoudaAuteur Suzanne Wouda schreef een bijzonder verhaal over het Klokgebouw tegen de achtergrond van het Sinterklaasbombardement. Het genre historische fictie is haar niet vreemd. Haar boek Roeien naar de Volewijck (2016) is deel van de serie historische romans van uitgeverij Ambo | Anthos. In deze serie horen ook de boeken van Simone van der Vlugt, Femke Roobol en Tanya Commandeur. Haar kinderboek Sabel (2017) gaat over een jongetje in Kamp Vught tijdens de tweede wereldoorlog. Voor dit boek won Suzanne een Zilveren Griffel.

Het boek is geïllustreerd door Rik Stabel. Een echte Eindhovenaar die zich specialiseert in kleurrijke prents van de gebouwen van Eindhoven.

 

Het Parktheater
Sabotage in de schouwburg

Eindhoven, begin jaren 70

In de schouwburg gebeurt het ene vreemde ongeluk na het andere. De artiesten kunnen bijna niet meer repeteren zonder gevaar. Toneelmeester Kees en directeur Ben balen van de ongelukken en willen niet dat het publiek ervan weet.

De buurtkinderen Leo, Vonne en Dirk rennen en springen elke dag over de betonnen bloembakken voor de schouwburg. Leo wil dolgraag naar een voorstelling in het theater, maar helaas zijn alleen volwassenen welkom. Alles verandert als de vrienden verstrikt raken in de mysterieuze gebeurtenissen. Zal het ze lukken de saboteur te stoppen?

Linda_Amendt

Linda Amendt schreef een spannend verhaal dat zich afspeelt in het Parktheater. Beginjaren 70 flopte een grote musical en om de plek op te vullen werd het Kerst Wintercircus uitgevonden. De kinderen uit het verhaal spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling. Linda werd genomineerd voor de Eindhovense schrijfprijs met haar verhaal over de struikelstenen in Eindhoven. Eerder schreef ze o.a. het historische kinderboek Weg uit kamp Vught.

Bert Bogaerts illustreerde het verhaal. Door zijn achtergrond in animaties en liefde voor stripboeken, is zijn werk luchtig, modern en vol leuke details.


Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Kracht2

Eindhoven, begin jaren 60

Neeltje is elf jaar en vastbesloten om later uitvinder te worden. Wanneer ze op het terrein komt waar de Technische Hogeschool wordt gebouwd, weet ze het meteen: hier moet ze zijn.

Maar haar vader ligt dwars. Hij vindt dat Neeltje gewoon, zoals de meeste meisjes, naar de huishoudschool moet.

Neeltje heeft het hart van een wetenschapper en geeft niet op. Ze begint een eigen experiment dat haar vader moet overtuigen van haar denkkracht. Maar het lukt haar niet alleen. Dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…

Bianca MastenbroekHet verhaal over de TU/e is geschreven door auteur Ir. Bianca Mastenbroek. Met haar werk in het genre fantasy en historische fictie heeft ze een eigen fanbase opgebouwd. Ze is een alumnus van de TU/e en kent het terrein en de gebouwen goed. Haar laatste roman Hendrik (2017) is opgepikt door een Amerikaanse literair agent.

Het boek over de TU/e is geïllustreerd door Kerstin Zabransky. Vier van haar kleurrijke prentenboeken zijn uitgegeven door Clavis en vertaald naar o.a. het Chinees en Italiaans. Daarnaast is Kerstin illustrator voor Eindhovens Dagblad en Flow Magazine.