BookBase publishing

BookBase is een innovatieve uitgeverij met publicaties die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling. Wij werken graag aan historische, lokale thema’s die een grote invloed hebben op de tijd van nu. De historische kinderboekenserie Toen & Hier is er een voorbeeld, mede als verschillende lesbrieven voor het primair onderwijs.

De uitgeverij werd in 2014 opgericht door Sandra Bosch. Het bedrijf is ontstaan vanuit haar interesse in de digitalisering van media. In eerste instantie werkt BookBase met een Digital First strategie. Inmiddels zijn er ook papieren oplages. De uitgeverij richt zich op kwalitatieve publicaties die tegelijkertijd dienst doen als creatieve marketingtools.

Series en projecten

toen-hier-logo

 

 

 

 

 

Eerdere publicaties

Digitaal opruimen voor creatieve industrie
Karen Visser
2016

Juist als je van nature liever uitwaaiert, loslaat, experimenteert en associeert – en dingen als ordenen, bewaren, sorteren en regelen je minder aanspreken, is dit boek iets voor jou. Zou je willen weten hoe je als creatieve professional orde kunt scheppen in je digitale leven? De ‘mentale ruimte’ die je krijgt doordat je digitale bestanden op orde zijn, kan heel veel waard zijn in je creatieve proces.

 

Archief voor de toekomst
Bas Veldhuizen (in opdracht van bkkc, nu Kunstloc Brabant)
2015

In de komende jaren krijgen we op grote schaal te maken met vrijkomende nalatenschappen van beeldend kunstenaars. Wat gaan we daar mee doen? De musea hangen vol, de depots puilen uit.  Buiten de absolute top staan de prijzen op de markt onder druk. BKKC deed onderzoek naar kunstenaarsnalatenschappen: hoe ga je hier als kunstenaar en als nabestaanden mee om? Het resultaat is een praktisch ebook vol ervaringen en handreikingen.

Vegan ontbijten met de Groene Meisjes
Merel Wildschut en Jamie van der Zijl
2015

Dit ebook staat vol met vegan recepten die op een functionele en speelse manier zijn vormgegeven. Er zijn verschillende categorieëen zoals überhealthy breakies, breakfast on the go, smoothies en nog veel meer. Denk aan recepten als superfoodballetjes, granolabars, bananenbrood, bieten-wortel pannenkoekjes en, uit het bonusmateriaal, amandel-bananenbites.

 

Slimme meisjes programmeren
Ines Duits
2014

Gaat de speler van jouw spel zeesterren verzamelen in de zee? Of moet een prinses terug naar haar kasteel, maar moet ze eerst langs een heks? Dit mag jij allemaal zelf bepalen! Je moet alleen weten hoe je het aan de computer moet vertellen. Dat vertellen heet programmeren en dat leer je stap voor stap in dit boek. En dan… kun jij hele mooie spellen maken!

 

 

Jong Opgebrand
Mariëlle Lunenburg
2014

Steeds vaker hebben jongeren een burn-out. Jong Opgebrand laat confronterende en herkenbare verhalen zien van tien young professionals die opgebrand zijn. Jonge mensen aan het begin van hun carrière, die worstelen met stress en (sociale) druk op het werk. Mariëlle Lunenburg reflecteert op haar gesprekken met de ervaringsdeskundigen en belicht de overeenkomsten tussen de verhalen. Met Jong Opgebrand krijgt de lezer inzicht in het ‘hoe’ en ‘waarom’ van een burn-out op jonge leeftijd.